Allergieën en immuunsysteem

Horsetonic supplments

Allergieën van verschillende typen zijn een abnormale reactie op een verzwakt immuunsysteem, in deze gevallen kan wat in normale omstandigheden vrij onschuldig is, dan een probleem worden. Allergenen zoals pollen en reacties op insectenbeten of bepaalde soorten voer kunnen een probleem worden. Vrijwel alles kan een allergische reactie bij paarden veroorzaken, deze reacties kunnen variëren van vrij mild tot ernstig.

Wanneer een allergische reactie optreedt, kan deze bijdragen aan chronische ontstekingsreacties door het hele lichaam van het paard.

Allergische reacties kunnen zijn: ademhalingsproblemen, huidirritaties, jeukende en gezwollen ogen, hoesten, diarree, netelroos en irritaties aan neus, mond en huid, om nog maar te zwijgen van het effect op de spijsvertering. Sommige paarden kunnen reageren op insectenbeten zoals muggen.

Maar het belangrijkste is dat als je het immuunsysteem ondersteunt, je de kans op een allergische reactie bij paarden verkleint.

Fytonutriënten zijn een redelijk nieuwe manier om ontstekingen en het negatieve effect dat het heeft op het lichaam van het paard onder controle te houden. Dit zijn natuurlijke verbindingen waarvan is aangetoond dat ze een uitstekend effect hebben op het ondersteunen van de immuunfunctie.

Veel planten produceren alleen flavonoïden, carotenoïden, polyfenolen en anthocyanines om ze te beschermen tegen oxidatieve schade.

Flavonoïden behoren tot de grootste klasse van antioxidanten en onderzoekers hebben ongeveer 5000 flavonoïden in verschillende voedingsmiddelen geïdentificeerd. Polyfenolen zijn een kleinere klasse van antioxidanten die wetenschappers vaak fenolen noemen. Termen als fytonutriënten en fytochemicaliën zijn een meer algemene term die vaak door onderzoekers wordt gebruikt om voedingsstoffen in antioxidantchemicaliën in planten te beschrijven.

Antioxidanten zijn over het algemeen te vinden in felgekleurde vruchten, bessen, druiven, citrusvruchten en groene bladgroenten en planten.

Andere antioxidanten die zeer effectief zijn, zijn vitamine E, vitamine C, bètacaroteen en selenium. Ze hebben allemaal een zeer positieve werking op vrije radicalen en de schade die ze aanrichten.

Antioxidanten hebben een grote invloed op vrije radicalen. Oxidatie is een heel natuurlijk proces dat plaatsvindt tijdens normale cellulaire functies. Alleen al door te ademen, te oefenen en voedsel af te breken, creëert het lichaam van het paard vrije radicalen. Terwijl het lichaam zuurstof zeer efficiënt metaboliseert, wordt ongeveer 1 of 2% van de lichaamscellen beschadigd tijdens het proces en hun moleculen veranderen in vrije radicalen. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen, met ongepaarde elektronen. Het grootste probleem met vrije radicalen is dat ze vaak de cel beschadigen en het DNA beschadigen dat de kiem voor ziekte vormt.

Antioxidanten doneren eigenlijk een extra elektron aan de vrije radicaal die het neutraliseert. Zodra het is geneutraliseerd, eindigt de reactieve keten van vrije radicalen, wat celbeschadiging voorkomt. Dit vermindert het risico op degeneratieve ziekten. Het is belangrijk om een ​​balans te vinden tussen de blootstelling aan schadelijke vrije radicalen en de juiste balans en inname van beschermende antioxidanten.

 

Het paardenlichaam voorzien van voldoende antioxidanten en het ondersteunen van het immuunsysteem is erg belangrijk voor de algehele gezondheid en het welzijn in elke situatie. Een goede, uitgebalanceerde formule kan dagelijks worden gebruikt om de immuunfunctie te ondersteunen en het risico op op allergieën gebaseerde aandoeningen te voorkomen. Er zijn een aantal zeer effectieve antioxidanten in de vorm van kruidenextracten en plantaardig materiaal. Sommige hiervan zijn druivenpitextract, kurkuma (curcumine-extract), ginkgo biloba en gemberwortelextract.

Over het algemeen hebben paardenvoedingen de neiging om verse antioxidanten te missen; paarden hebben de neiging om gedroogd hooi en hard voer te krijgen. Veel van de huidige Premix- en pelletvoeders zijn sterk verwerkt en geraffineerd, dit vermindert de antioxidantcapaciteit nog meer.

Door een uitgebalanceerde antioxidantrijke formule aan te vullen en een natuurlijk uitgebalanceerd dieet te voeren, zal het lichaam van het paard aanzienlijk worden beschermd tegen de effecten van vrije radicalen. Dit vermindert ook het risico op ontstekingsziekten en helpt bij het immuunsysteem, de ademhalingsfunctie en de cardiovasculaire gezondheid van het paard. Een gezond paard en een gezond immuunsysteem zullen altijd het risico op ziekten, waaronder allergieën, verminderen.

Belangrijke opmerking: Veel van de verwerkte voeders en korrels bevatten weinig ruwvoer en bevatten veel bijproducten.

Een van de belangrijkste aspecten van het omgaan met allergieën is de spijsvertering. 60% van het lymfeweefsel omringt het spijsverteringskanaal, paarden kunnen worden blootgesteld aan vreemde stoffen die ziekte kunnen veroorzaken, dus het spijsverteringsstelsel speelt een zeer belangrijke rol bij het handhaven van een gezonde immuunfunctie

Lees meer artikel

Voeding als bouwsteen voor uw paard

Hoe we onze paarden voeren kan invloed hebben op de voortplanting, de ontwikkeling in de baarmoeder, het jonge veulen, de zich ontwikkelende atleet, wedstrijdpaarden, het...