Voeding als bouwsteen voor uw paard

Hoe we onze paarden voeren kan invloed hebben op de voortplanting, de ontwikkeling in de baarmoeder, het jonge veulen, de zich ontwikkelende atleet, wedstrijdpaarden, het oudere paard, inderdaad alle paarden.

Voorkomen is zeker beter dan genezen! In een wereld waar alles perfect is, zouden zelfs volbloed-renpaarden kunnen gedijen op alleen ruwvoer.

Is het echter mogelijk dat ruwvoer in de voeding hun verhoogde trainingsniveau zou kunnen ondersteunen? Uit recent Zweeds onderzoek blijkt dat dit mogelijk is en ook nog eens zeer gunstig kan zijn voor het paard. Tijdens deze onderzoeken was het belangrijkste om ervoor te zorgen dat het hooi en gras dat werd gevoerd veel energie bevatte.

Dit zijn de opmerkingen van Sara Ringmark, PhD, van de afdeling Anatomie, Fysiologie en Biochemie van de Zweedse Universiteit voor Landbouwwetenschappen in Uppsala. Het lijkt erop dat dit onderzoek heeft aangetoond dat een hoog energiegehalte kan worden bereikt met een dieet dat alleen uit ruwvoer bestaat. Een energierijk dieet is essentieel voor hoog presterende paarden en het kan de moeite waard zijn om regelmatig een voedingsanalyse te laten uitvoeren van het ruwvoer dat u voert of om deze informatie op te vragen bij de leverancier van het hooi of hoog ruwvoer.

“Als de ruwvoeropname het vereiste energieniveau bereikt, dan zouden deze prestatiepaarden het theoretisch uitzonderlijk goed moeten doen. Het prestatieniveau moet behouden blijven en ook de conditie van het paard.”

Onderzoekers van de Swedish University of Agricultural Sciences ontdekten dat een dieet dat alleen voer bevat, gepaard gaat met een lager melkzuurgehalte, wat betekent dat de paarden fysiek beter bestand zijn tegen het trainingsregime dan bij een gemengd dieet met krachtvoer.

Lees meer artikel

Horsetonic supplments

Allergieën en immuunsysteem

Allergieën van verschillende typen zijn een abnormale reactie op een verzwakt immuunsysteem, in deze gevallen kan wat in normale omstandigheden vrij onschuldig is, dan een...